Segling för grupper i Dalarna & Stockholm

Upplev segling som teamaktivitet tillsammans med en erfaren coach i varje båt. Vi seglar vanligen utifrån Hundudden på Djurgården i Stockholm alternativt Mora eller Tällberg på Siljan i Dalarna. Ingen erfarenhet krävs. Du får låna seglarkläder och säkerhetsutrustning och alla kan vara med! Perfekt som kundaktivitet!

Så går en kappseglingsaktivitet till:

Vi välkomnar gruppen på bryggan, eller i en lokal på någon anläggning, dit vi trailar eller tar båtarna sjövägen. Här sker lagindelning, genomgång av teori, säkerhet och påklädning av personlig utrustning.
Därefter går vi i båtarna för några träningsvarv. Vi turas om i ca 15 min- intervaller då hälften av lagen sköter start- och målprocedur utifrån RIB-båten (följebåten) med flaggor, tidtagning och ljud. Andra hälften kappseglar på banan under ledning av sina coacher i segelbåtarna. Riktig kappsegling helt enkelt!
Vill eller kan man absolut inte vara med i en segelbåt är man ändå med i följebåten, så alla i gänget kan vara delaktiga efter förmåga.

Varje race tar ca 10-15 min. Det blir mycket tjoande och hejande under närkontakt mellan deltagare och båtar. RIB-båten hänger både med segelbåtarna runt banan samt sköter start- och målgång.

Tidsåtgång för kappsegling: 4 – 6 tim beroende på antal deltagare och upplägg.

Hos oss hittar du seglingsaktiviteter på vatten, eller segling på is, som passar såväl nybörjare som för erfarna seglare och grupper med blandade kunskapsnivåer. Kappsegling, tursegling eller seglarskola.

Det här ingår:

  • Erfaren och certifierad coach i varje båt.
  • Lån av seglarkläder, stövlar, handskar och flytväst ingår alltid vid företagssegling eller gruppbokning.
  • Snabba racingutrustade segelbåtar: Melges 24-or eller kolfibertrimaranen SeaCart-26.
  • Boka segling som separat aktivitet (upp till ca 24 pers), eller seglingspaket med parallellaktivitet (upp till ca 30+ pers).

Segla i Dalarna, Stockholm eller någon annanstans?

Var vill du och ditt sällskap segla? Vi har hemmabryggor på Djurgården, Stockholm samt i Mora, Dalarna; men vi är också mobila. Vill ni segla någon annanstans? Hör av dig så ser vi vad vi kan ordna.

Boende för Er som vill segla och ha konferens i Dalarna

Gör äventyret till en minisemester eller konferens med övernattning. Kolla boende: 

Dalarna: Hela Siljansområdet>> , Falun/borlänge>>  
Mora: Mora Hotel  , Moraparken hotel/Camping  , Hotell Fridhemsgatan, Bishops Arms
Tällberg (Åtta olika hotell): Upplev Tällberg>>
Orsasjön / Orsa: Orsa Grönklitt>>